Historie

1921
De eerste foto(die wij konden vinden) van een op de Hoogstraat 21 gevestigd horecabedrijf dateert uit 1921. Het heette toen “De Violiers” en de uitbater was J.J. Schilt. In 1946 wordt het bedrijf overgenomen door Gerard Liebrechts, hij veranderde de naam in “Café de Kroon”.

 

dekroon

 

 

1978
“De kroon” zal uiteindelijk de naam blijven tot voorjaar 2011. In de jaren zal het bedrijf nog wel van eigenaren veranderen. In 1978 zal de familie ‘Van Hattem’ zijn intrede doen in “De Kroon”, eerst Mari en later zoon Marco die tot 2011 de zaak hebben gedraaid.

Echter ondernemend als de familie Van Hattem is, waardoor de kroon verschillende malen van naam(muziekcafé/sportcafé) en doelgroep verandert, blijft door verandering “de Kroon” tot de gevestigde orde van horeca behoren.

 

2011
Nu gaan we echter geschiedenis schrijven door het café de derde naam te geven.
Bier- & eetlokaal Antonius, maar met deze naamsverandering houdt het niet op, waar voorheen de nadruk lag op café, is het nu een samenkomen van eten en drinken.

Het Bourgondische leven uit België komt op de Hoogstraat samen in een grote verscheidenheid aan bieren en mooie gerechten met Belgische inslag. Hier kunt u terecht voor een drankje en/of hapje. Zoals de Belgen het met een mooi Nederlands woord omschrijven als: GOESTING. Goesting betekent letterlijk: lust, zin en trek.